Tudományos diákköri és művészeti konferencia

A Soproni Egyetem Simonyi Károly Kara decemberben rendezte meg a Tudományos Diákköri (TDK) és Művészeti Diákköri Konferenciát (MDK). A diákok szakmai, tudományos megmérettetésén színvonalas előadásokat láthattak a konferencián részt vevő érdeklődők. Minden hallgatónak 10–10 perc állt rendelkezésére, hogy bemutassa önálló tudományos, ill. művészeti munkáját, munkásságát.

Hagyományszerűen az előadásokat a szakmai gyakorlati életből hívott zsűri értékelte, ill. bírálta szigorú szempontok szerint, mint az előadás szemléltetése, tartalmi színvonala, az előadás szakmaisága, a szakterületen való jártasság, az előadó vitakészsége stb. A TDKés MDK-munkákat az előadásokat megelőzően írásban is be kellett nyújtani, hogy a különböző témák szakértői elbírálják azokat közel hasonló szempontok szerint.

A konferencia műszaki szekciójában 12 izgalmas témájú prezentáció került bemutatásra. A művészeti szekcióban ugyan kevesebb hallgató mutatkozott be önálló munkával (6), de mindegyik fölhívta magára a figyelmet eredetiségével, kreativitásával. Mindkét szekcióból az első három helyezett, valamint a különdíjasok automatikusan jogot szereztek a 2021-es országos döntőben való részvételre, amely Győrben, a Széchenyi István Egyetemen kerül megrendezésre. A zsűri további munkákra is tehetett javaslatot, az OTDK-n, ill. OMDK-n való részvételre. A Művészeti Diákköri Konferencia (MDK) eredményei:

1. helyezés: Salgó-Nemes Rebeka Téma: Lápi manók, bábfigurák
Konzulens: Nagy Máté
2. helyezés: Cseszkó Hanna Téma: Tükör, installáció
Konzulens: Nagy Máté
3. helyezés: Csepregi Dóra Téma: Babérligetkönyv, plakát
Konzulens: Nagy Róbert

OMDK-ra továbbjutott még: Bechtold Fülöp
Téma: Cseppkávé, termékterv
Konzulens: Máthé Katalin

A Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) eredményei:
1. helyezés: Hodgyai Zsolt Téma: Szigetelőanyag készítése cseppfolyósított faanyagból
Konzulens: dr. Pásztory Zoltán
2. helyezés: Ráncsik Mihály Téma: Telefonfülke születik
Konzulens: dr. Horváth Péter György, Árkossy Tamás
3. helyezés: Prajcer Máté Téma: Faanyagok hődiffúziós tényezőjének meghatározása
Konzulens: dr. Komán Szabolcs, dr. Borza Sándor

Különdíj: Novák Dominik Téma: Tejsavas faanyag-modifikáció
Konzulens: dr. Bak Miklós
Különdíj: Vass Martina Téma: Játszóterek fa- és faalapú szerkezeteinek faanyagvédelmi szempontú elemzése
Konzulens: dr. Horváth Norbert

A Simonyi Károly kar hallgatóinak részvétele a kari Tudományos Diákköri Konferencián az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetség Program által meghirdetett „A hazai Tudományos Diákköri műhelyek és rendezvényeik támogatása” című pályázat NTP-HHTDK-19 számon nyilvántartott támogatásával valósult meg.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek


Tetszett a cikk?