Sikeres volt a Soproni Egyetem akkreditációs programja

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság 2025-ig akkreditálta a Soproni Egyetemet – erről a határozatról értesítette hivatalosan a bizottság prof. dr. Náhlik Andrást, az intézmény rektorát.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság a felsőoktatásban folyó képzés, tudományos kutatás, művészeti alkotótevékenység tudományos minőségének ellenőrzését, biztosítását és értékelését elősegítő országos szakértői testület.

A MAB minőséghitelesítést végez, azaz megvizsgálja, hogy egy adott intézmény vagy program megfelel-e a MAB által előre meghatározott és közzétett minőségi követelményeknek. Ha ez a megfelelés fennáll, akkor hitelesíti, „akkreditálja” a vizsgált intézményt vagy programot. Fő tevékenységi köre tehát az intézmények, karok és programok akkreditációja. A testület akkreditációs eljárása rendszerint fontos mérföldkövet jelent az egyes egyetemek életében, hiszen az intézmények önértékelésén és a helyszíni látogatáson alapuló, rendkívül alapos és sokrétű vizsgálat átfogó képet nyújt az ott folyó munkáról, valamint az akkreditáció több évre előre meghatározhatja az adott intézmény sorsát.

Ennek fényében nagy örömmel fogadta az intézmény vezetősége, hogy a Soproni Egyetem 2025. április 9-ig akkreditálásra került.

A Soproni Egyetem vezetősége köszönetét fejezte ki minden egyetemi polgárnak, aki munkájával hozzájárult az akkreditációs eljárás sikeréhez. Ugyancsak köszönik a MAB munkatársainak a folyamat során végzett alapos, szakszerű, segítő tevékenységüket.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek


Tetszett a cikk?