Online nyílt napott tartott a Simonyi Károly kar

A felsőoktatási felvételi eljárás közeledtével minden évben tájékoztató nyílt napokkal készülnek az egyetemek, ahol a képzéseik iránt érdeklődő diákokat, a szüleiket és minden érdeklődőt szívesen látnak az egyetem dolgozói, hogy bemutathassák intézményüket, szakjaikat, valamint a diákéletet.

A Soproni Egyetem karai, köztük a Simonyi Károly Műszaki, Faanyag- tudományi és Művészeti Kar hagyományosan évente két alkalommal is megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. Az idei tanévben a járványügyi intézkedések miatt azonban sajnos nem tudták személyesen fogadni vendégeiket az egyetem épületeiben, így online Nyílt nappal készültek az érdeklődők számára.

A 2020. november 25-i nyílt napra a Sopron TV munkatársaival együttműködve egy 25 perces videóval készültek, ebből a videóból tájékozódhattak a karról, a szakjaikról és a továbbmeneteli lehetőségekről, valamint betekintést nyerhettek a hallgatók szemén keresztül is a soproni diákéletbe.

A nyílt napra készült kisfilmben prof. dr. Magoss Endre dékán köszönti az érdeklődőket és néhány mondatban bemutatja a kart. Az oktatók és hallgatók közreműködésével megismerhető a Faipari mérnöki alapszak (dr. Fehér Sándor egyetemi docens), az Ipari termék- és formatervező mérnöki alapszak (dr. Dénes Levente egyetemi docens, dr. Bencsik Balázs egyetemi adjunktus, dr. Antal Mária Réka egyetemi adjunktus), a Gazdaságinformatikus alapszak (dr. Garab József egyetemi docens, Jakab Benedek hallgató). Ezen felül bemutatásra kerül az Alkalmazott Művészeti Intézet (dr. Lenkei Balázs intézetigazgató), a Tervezőgrafika alapszak (Paulovkin Boglárka művésztanár, Keresztes Ádám András hallgató, Péter András László hallgató, Workshopron Egyesület), az Építőművészet alapszak (Jahoda Róbert művésztanár, Frond Zita hallgató) és a Formatervezés alapszak (dr. Polyák János egyetemi docens, Nagy Máté tanársegéd, Kalmár Kincső hallgató). A végén pedig a soproni diákéletről és a lehetőségekről beszélnek a hallgatók (Horváth Fruzsina, Kedves Emerencia, Unger Klaudia és Nagy Tamás). (A videó megtekinthető a Simonyi Károly kar Youtube-csatornáján.) A 2021. január 14-i nyílt napon egy online meeting keretében válaszoltak a kérdésekre a kar munkatársai. A megadott linkre kattintva 14 és 17 óra között álltak az érdeklődők rendelkezésére az oktatók és megválaszolták a kart, az idei felvételi eljárásban meghirdetett szakokat, vagy akár a felvételi eljárást érintő kérdéseket, valamint bemutatták a műszaki, informatikai és művészeti képzési területeket.

Az online térben Joóbné dr. Preklet Edina, a Simonyi Károly kar oktatási dékánhelyettese, prof. dr. Németh Róbert egyetemi tanár (Faanyagtu- dományi Intézet), dr. Garab József egyetemi docens (Informatikai és Gazdasági Intézet), dr. Lenkei Balázs egyetemi docens (Alkalmazott Művészeti Intézet) és dr. Németh Gábor egyetemi docens (az egyetemi duális képzések felelőse) fogadta az érdeklődőket.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek


Tetszett a cikk?