Felfújható festőkabin

Az eredetileg autófényezéshez kitalált, felfújható kabinról úgy gondoljuk, hogy érdekes lehet az asztalosok számára is a felületkezelések során. Nyugat-Európában már teljesen elfogadott és elterjedt ez a módszer, itthon Magyarországon még nem annyira ismert. De nézzük, hogyan is működik.

Mindössze 3–5 perc alatt felfújható, illetve leereszthető. A Vevor által forgalmazott kabin anyaga 210D oxford szövet, PU bevonattal. Nagyon ellenálló, dupla varrással teszik még tartósabbá. Nedvesség- és penészálló. A kabin átlátszó részei 0,4mm-es PVC-ből készülnek, UV állók és magas hőmérséklettel kezelve rögzítették őket a kabinhoz, s tették légmentessé.

A friss levegőt egy nagy teljesítményű szellőztetőrendszer biztosítja. A 2db 330W-os és 1100W CE/DL közül az egyik felfújja a kabint, a másik a friss levegőt biztosítja. A könnyű ki- és bejutást kétoldali cipzár biztosítja és két bejáraton keresztül lehet közlekedni. A kabin végén egy öltözőhelyiség is helyet kapott. Felfújt külső mérete: 8 x 4 x 3 m. A belső mérete: 7.5 x 3 x 2.5 m.

A kabint autófényezésen kívül használják még kiállító térnek, elsősegély-sátorként, mobil garázsként stb.

Hogy idehaza a szakhatóságok mit szólnak a koncepcióhoz, az más kérdés, de igyekszünk a jövőben utánajárni, hiszen sokunk problémáját oldhatja meg egy ilyen eszköz.

Forrás:
vevor.co.uk


Tetszett a cikk?