Orange Blu

A Würth által kiírt iroda- és adminisztrációs épület nemzetközi építészeti pályázat nyertese az Orange Blu Building Solutions. (A Würth Group az összeszerelési és rögzítési technológia területén, különösen a csavarokról ismert gyártó.) A zsűri által kiválasztott felhőkarcoló a tizenkét beküldött munka egyike volt. A második helyen a Gabriele Schneider Architects végzett. A harmadik helyet a Heinle, Wischer und Partner Freie Architekten építészei szerezték meg. 

A zsűri indoklása szerint az Orange Blu ambiciózus dizájnja a 44 m magas fahibrid konstrukcióval megfelelő távolságot tart a meglévő épülettől, várostervezési szempontból pedig könnyen és elegánsan illeszkedik az összkomplexumba. Az irodatorony hibrid fa konstrukciója az anyaghasználatot tekintve meggyőző, a teherhordó favázból rakott és eltolt kockák pedig érdekes hozzájárulást jelentenek a fával építés témájához. Az új épület a „fenntarthatóság szobra” lesz. 

A fa a tartó motívum szerkezetileg és vizuálisan is. Az Orange Blu egymásra rakott kockái kiemelkedő együttest alkotnak majd a Reinhold-Würth-Straße-i vállalati telephelyen. Az Allmann Sattler Wappner Architects által készített polikarbonáttal borított kocka mellett itt található a David Chipperfield Architects által tervezett Würth 2 Múzeum is. A helyszín külső kialakításának is megfelelően reprezentatívnak kell lennie. A tervezett adminisztrációs torony körüli zöldfelületet a gesswein tájépítészek (Schorndorf) tervezik és korszerűsítik, akik az Orange Blu-val közösen kidolgozták a pályázat átfogó koncepcióját. A kivitelezési munkák várhatóan 2024-ben kezdődnek.

Az új épület egyrészt a cég egyértelmű elkötelezettsége a hohenlohei telephely további fejlesztéséről és a Würth-csoport anyavállalatának további növekedéséről szól.

 

Forrás: 
Dds-online.de
wuerth.com
baunetz.de


Tetszett a cikk?