Tűz a herendi bútorgyárban

2016.09.26. 10:53 - Kigyulladt egy bútorgyártó üzem csarnoka hétfő délelőtt Herenden, a tűzben senki nem sérült meg - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

A csaknem kétezer négyzetméteres épület, amelyben sok az éghető anyag, húszméteres lángokkal teljes terjedelmében ég. Az eddig ismeretlen eredetű tüzet a Veszprémből, Ajkáról és Balatonfűzfőről érkező tűzoltók próbálják megfékezni, a helyszínen van a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobillabor is - olvasható a közleményben.

- Nagyon megijedtünk, amikor lángra kapott a szivacs a szivacsvágó gépnél, ami aztán azonnal továbbterjedt - mondta az üzem előtt még mindig a történtek hatása alatt egy dolgozó, neve ellhalgatásával. Közölte, azonnal szóltak a tűzoltóknak.

- Tudomásunk szerint a vasúti átjáró után lévő gyár korábban egy erdészeti cég fűrészüzeme volt, jelenleg olasz tulajdonban van. Az üzemnek közel ötven alkalmazottja van, az ott dolgozók mindegyike ki tudott menekülni a tűz elől.

- Nem került semmilyen veszélyes anyag a levegőbe, szögezte le Helt Ákos szóvivő a herendi tűz kapcsán. Hozzátette, a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan végezte a méréseket a helyszínen, Herend és a környező településeken is, és sehol nincs veszélyes anyag a környezetben.

2016.09.26. 12:24 Eloltották a herendi bútorgyártó üzem csarnokában keletkezett tüzet, a kétezer négyzetméteres épület szinte teljesen leégett - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Helt Ákos tájékoztatása szerint több órás munkával sikerült eloltani az üzemben keletkezett tüzet, melynek oka ezidáig tisztázatlan. Emberi sérülés nem történt, a levegőbe nem került veszélyes anyag - közölte a szóvivő.

forrás: mti.hu , veol.hu


Tetszett a cikk?