Gyászol a Leitz

Prof. H. C. Dr. Dieter Brucklacher, több évtizede ügyvezetője és elnök igazgatója a Leitz GmbH & Co. KG-nak (Oberkochen), 2016. szeptember 27-én rövid, súlyos betegség után elhunyt. 77 éves volt.

Felesége Monika Brucklacher és lánya Dr. Cornelia Brucklacher, a Leitz tanácsadó testület elnöke, az ügyvezetők és az összes alkalmazott a Leitz vállalatcsoportban, a Leitz GmbH & Co. KG (Oberkochen) a Boehlerit GmbH & Co. KG (Kapfenberg / Ausztria) és Bilz GmbH & Co. KG (Ostfildern) és leányvállalatai, gyászolnak egy különleges embert és kiemelkedő személyiségű munkaadót.

Dieter Brucklacher 1939-ben Oberkochenben született, 1959-1965 között a stuttgarti és karlsruhe-i egyetemeken végezte tanulmányait fizika szakon. 1966-1974 között tudományos munkatársa volt a Karlsruhe-i Anyag- és Szilárdtestkutatási Intézet Nukleáris Kutatási Társaságának.

1975-ben nevezték ki Brucklacher urat a Leitz GmbH & Co. KG ügyvezetőjének, párhuzamosan a menedzsment feladatokkal, ekkor koronázta meg akadémiai karrierjét a mérnöki doktori cím megszerzésével gépészmérnöki karon, a Karlsruhe-i Egyetemen.

1982-ben Dr. Brucklacher átvette a Leitz-menedzsment elnöki posztját és stratégiai előrelátását felhasználva a tradicionális vállalkozást felváltva kiépítette a fa- és műanyag megmunkálásához szükséges bel- és külföldi leányvállalatokat és gyárakat, az 1990-es években pedig a fémipari területet lefedő vállalatcsoportokat. A 2000-es években Brucklacher úr égisze alatt a vállalatcsoportok: Leitz és az LMT, globális szereplőkké fejlődtek, ahol a Leitz egyértelműen világvezetővé vált szegmensében.

Dr. Brucklacher mindvégig aktív volt a vállalatcsoportok vezetésében, világszerte ismert volt önkéntességéről iparágában: már 1997-ben elnökké választották a Német Gép- és Berendezésgyártó Baden-Württembergi Szövetségében (VDMA), 2007-ben kinevezik Frankfurtban a VDMA Német Szövetség elnökének és egyúttal felveszik a Német Iparszövetség Tanácsának (BDI) és a Német Munkaadók Szövetségének (BDA) elnökségébe Berlinben.

A sikeres vállalkozó tudása és tapasztalata keresett volt belföldön és külföldön egyaránt: 2002-ben Dr. Brucklacher úr tiszteletbeli professzora lett Nanjing Erdészeti Egyetemének, Kínában. Neves vállalatok felügyeleti szerveinek volt tagja. 2008-ban megkapta a Német Szövetségi Köztársaság „Bundesverdienstkreuz 1. Klasse” érdemrendjét.  Ezen kívül számos országban munkáját kitüntetésekkel honorálták. Brucklacher úr 2014-ben elnyerte a „Német Szerszámgép Ipar" Életműdíjat és szülővárosa Oberkochen, díszpolgári címet adományozott neki.

Dr. Brucklacher országának határain kívül is ismertté vált, mint a zene és vizuális művészetek nagy barátja és támogatója. A jazz iránti szeretete jegyében életre hívta a Nemzetközi Zenei Fesztivált: „Jazz Lights” néven, ami a következő tavasszal immáron 27. alkalommal kerül megrendezésre.

Leitz-cégcsoport

További információk: a Leitz egy családi vállalkozás, a tulajdonosa a Brucklacher család negyedik és az ötödik generációja. 1876-ban alapították Oberkochenben. A Leitz csoport jelenleg a világ egyik vezető gyártója a fa- és faalapú anyagok valamint a műanyagok és több komponensű anyagok megmunkálásához használt professzionális szerszámoknak. Napjainkban a Leitz vállalatcsoport mintegy 4000 alkalmazottat foglalkoztat beleértve a Boehlerit GmbH & Co. KG-t (Kapfenberg / Ausztria) és a Bilz GmbH & Co. KG-t (Ostfildern), forgalma nagyságrendileg mintegy 400 millió euró.

Pressekontakt / Sajtókapcsolat:

Claudia Viegas

Unternehmenskommunikation

Phone: +49 (0) 7364 950-304

Fax: +49 (0) 7364 950-651

E-Mail: cviegas@leitz.org


Tetszett a cikk?