Bronzérmes lett Sajtos Dániel hallgatónk az EuroSkills versenyen

Szeptember 22. és 26. között Graz adott otthont az EuroSkills 2021 nevű rendezvénynek, a szakmák Európa-bajnokságának.

A megmérettetésen a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának faipari mérnök hallgatója, Sajtos Dániel harmadik helyezést ért el a bútorasztalos versenyszámban. A rendezvényen – melyen Magyarország hetedik alkalommal képviseltette magát legjobbjaival – 31 ország 400 versenyzője 21 versenyszámban mérte össze tudását. Hazánk 26 versenyzőt delegált.

Hallgatónk felkészítő tanára a magyarországi válogatóra Viasz-Kádi Tibor, a Roth Gyula Erdészeti Technikum oktatója volt, mellette Fekete Zoltán szakértőként segítette Danit. A versenyzők mellett a csapat részeként utazott Grazba Stadler Bence, karunk faipari mérnök hallgatója, korábbi EuroSkills- és WorldSkills-érmes versenyző, aki a hazai csapat, a WorldSkills Hungary nagyköveteként népszerűsíti a versenyt, a szakmákat és bátorította a magyar csapat tagjait.

„Úgy látszik, beérett a sok lemondás és a kőkemény munka! Egy álom vált valóra, és mindez velem történt, hihetetlen!” – mondta Sajtos Dániel a verseny után. De nem feledkezett meg a sok támogatásról sem, amit a felkészülés közben kapott: „Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek, aki támogatott, szurkolt, bízott bennünk és biztatott minket a verseny során. Köszönöm a családtagjaimnak, barátaimnak, ismerőseimnek, felkészítőimnek és kiváló támogatóinknak, hogy ez a remek eredmény összejöhetett! Külön köszönöm a szakértőmnek, Fekete Zoltánnak, mert nélküle mindez nem jöhetett volna létre, édesapámnak és az egész Skills-csapatnak azt a rengeteg technikát és fortélyt, amit átadtak nekem!”

„De a munka és a fejlődés nem állhat meg, irány Kína és a világbajnokság: a WorldSkills Shanghai 2022”, ugyanis Sajtos Dániel következő megmérettetése a szakmák világbajnoksága, a WorldSkills 2022 lesz, mely Kínában kerül megrendezésre 2022. október 12–17. között.


Kapcsolódó dokumentum:


egyetemi-hirek


Tetszett a cikk?