Minden korábbinál fordulatosabb volt a STIHL Bajnokok Bajnoka favágó verseny

A szegedi ligetben tartott szakmai megmérettetésen a tavalyi országos döntőben első 10 helyen végző csapatból nyolc gárda képviseltette magát, és végül a Kaszó Zrt. - Dél-Alföld STIL Kft. győzött - nem éppen a megszokott módon.

Az első körben a Bakonyi Bogvágó Banda és a Pilisi Parkerdő Zrt. Valkói erdészete csapott össze, ahol utóbbiak jutottak tovább az elődöntőbe. A kiesők sorát aztán az Amindenfáját, a Silvanus 2001 Kft. -Molnár Ervin e.v. és a Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt. gyarapította. Utóbbi, kifejezetten döntőbe várt csapat már az első párosításnál a későbbi győztessel került össze. „Ez jó, egy nagy csapattal biztosan kevesebb lesz" - hallatszott több versenyzőtől is, mikor kiderült a sorsolás.

Így is lett, és az elődöntőben a gemenci csapat a Pilisi Parkerdő favágóit ejtették ki, míg az Alba Berkenyével szemben a Kaszó Zrt. – Dél-Alföld Stil Kft. diadalmaskodott. Itt azonban mindössze egyetlen másodperc - tehát pont - döntött, ezért Marozsán Zsoltán főszervező egy újraszámolást is kért, ami az eredményen végül nem változtatott.

Az elődöntőre azonban már a győztes csapatnak változtatnia kellett, hiszen a csapatkapitány Bozsó Zoltán Zoka fia, ifjabb Bozsó Zoltán rosszul lett, a mentők javaslatára nem folytathatta a versenyt. A többi csapat egyhangú beleegyezésével így a már kiesett Mecsekerdő-Ritrovi gárda csapatkapitányával, Rittlinger Róberttel folytatták a küzdelmet, ami végül a Gemenc Zrt.-vel szemben magabiztos győzelmet hozott.

A győztes csapat tagjai 75-75 ezer forintos STIHL vásárlási utalvánnyal gazdagodtak, míg a második helyezett 35-35 ezer forintossal.

Bozsó Zoltán, I. helyezett, Kaszó Zrt. – Dél-Alföld STIL Kft.

„Nagyon felkészültek voltak a csapatok, így nagyon picin múlott, hogy nyertünk, de negyedszerre is sikerült győznünk a Bajnokok Bajnokán. Akadt némi problémánk, mert a nagyobbik fiam az első forduló után szédülni kezdett, így egy másik csapatból Rittlinger Róbertet kértük meg, hogy álljon be helyette. Természetesen kikértük a többi csapat véleményét, hogy mit szólnak hozzá, és úgy döntöttek, hogy beleegyeznek, hogy versenyben maradhassunk.”

Mézes Gergely, II. helyezett, Gemenc Zrt.

„Előzetesen próbáltunk úgy készülni erre a versenyre, hogy a mi régiónkon kívül eső regionális fordulóra is elmentünk, hiszen Orfűn versenyen kívül hatodik csapatként vettünk részt. Szegedre azzal a nem titkolt céllal jöttünk, hogy minimum a döntőbe jussunk, de lehetőleg győzzünk is. A legutóbbi, 2019-es Bajnokok Bajnokán is másodikak voltunk, ezen próbáltunk javítani. Az első körünkben mindenkinek klappolt minden, az nagyon-nagyon jól sikerült. A másodikban egy kicsit izgalmasabb volt a küzdelem, de úgy gondolom, hogy magabiztosan jutottunk a döntőbe, ahol véleményem szerint szintén egy jó kört futottunk, de az ellenfél sokkal gyorsabb volt. Szomorúak nem vagyunk, megyünk az országos versenyre ősszel."

Forrás: https://www.fakitermeloverseny.hu/hu/orszagos-fakitermelo-versenysorozat/minden-korabbinal-fordulatosabb-volt-a-stihl-bajnokok-bajnoka-favago-verseny


Tetszett a cikk?