CABINET VISION – Forradalmi megoldások a bútoripar részére

Mai felgyorsult életünkben körbevesszük magunkat olyan eszközökkel, megoldásokkal, amelyekkel munkát és időt tudunk megspórolni. Sok olyan megoldással találkozik az ember, ami nagyban segíti a munkáját, illetve a munkájának bizonyos hányadát leveszi az ember válláról. A faipari vállalkozások nagy része is elkezdte valamilyen szinten használni a kor adta lehetőségeket, technológiákat. Sok helyen használnak CAD, CAM rendszereket esetleg kiegészítve CRM-mel és más vállalatirányítási programokkal, de a több párhuzamosan egymás mellett futtatott szoftvert, kevés helyen integrálják egyetlen rendszerbe, ezért nem tudják kihasználni teljesen a rendszer nyújtotta lehetőségeket.

A CABINET VISION bútortervező szoftver egy ilyen integrált megoldás –  kifejezetten a faipari igényekre fejlesztve.

Már a felmérés pillanatában tudjuk a CABINET VISION-t használni. A program tökéletesen kommunikál több LEICA mérőműszerrel, ezáltal már a felmérési pontokat abba a tervezőprogramba tudjuk rögzíteni, ahol később a tervezést szeretnénk elkezdeni, ezzel lecsökkentve a későbbi hibák esélyét. Lehetőség van akár valós időben kirajzoltatni a falakat, nyílászárókat, elektromos kiállásokat, vízkiállásokat, ami nagyban felgyorsítja tervezéshez szükséges előkészületeket, s minden tervezéshez szükséges információ rendelkezésre áll a munka közben. Mivel a CABINET VISION és a Leica egy cégcsoporthoz tartozik, így garantált a program és a készülék közötti biztos kommunikáció akár Wifi vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül is.

Tervezéskor egy automatizált szabályrendszer segíti a tervezőkollégák munkáját. A felhasználó által felépített szabályrendszert folyamatosan figyelembe veszi a CABINET VISION, ezáltal is kiküszöbölve a téves, hibás tervezéseket. Lehetőségünk van egy projekten belül több összeszerelési módszert is alkalmazni a korpuszainkon. Így megmarad a tervezési szabadságunk, amellett, hogy az automatizált rendszer előnyeit élvezhetjük.

Sokszor kerülünk olyan helyzetbe, amikor egy kész, már korábban elmentett tervet kell módosítanunk. A CABINET VISION minden módosítást valós időben lekezel és azonnal frissíti a terveket, a riportok tartalmát és a gyártáshoz szükséges programokat is.

A mai világban elengedhetetlen egy valósághű fotórealisztikus kép az adott munkáról, projektről. Ezt is el tudjuk készíteni a programon belül, nem kell külső alkalmazáshoz nyúlnunk. További bővítmény segítségével pedig akár VR szemüveg segítségével be tudjuk mutatni az ügyfélnek álmai bútorát.

Azáltal, hogy a CABINET VISION árajánlat-készítő modullal is rendelkezik, pár kattintással kinyerhetjük a rendszerből az árajánlat készítéséhez szükséges költséginformációkat. Továbbá lehetőségünk van arra, hogy a komplex rendszer előnyeit kihasználva különböző ármátrixokat definiáljunk, illetve hozzunk létre. Melyek lehetnek ezek? Tervezési időköltség számítása, előzetes becsült gépidő beárazása, szerelési idők beállítása stb. Riportlapjainkat és árajánlatainkat ki tudjuk exportálni népszerű fájlformátumok többségébe (pl. WORD, ECXEL, PDF stb.), továbbá, ha rendelkezünk raktárkezelő-, számlázóprogrammal, akkor akár közvetlenül ezekbe a szoftverekbe is küldhetünk számunkra fontos információkat.

Terveinkből egyszerűen tudjuk kigenerálni a gyártás számára szükséges dokumentumokat és programokat. Legyen szó akár műhelyrajzokról, anyaglistákról vagy a CNC megmunkáláshoz szükséges NC programokról. Mivel a CABINET VISION program alatt ALPHACAM szoftver fut ezért utólagos beavatkozás nélkül könnyedén kiküldhetjük a rendszerbe kapcsolt CNC gép számára az alkatrész-megmunkálási programokat egyenesen a CABINET VSIONből. A dokumentumok stílusa, és a NC kimenet is az egyedi igényekhez szabható, ezért nincs szükség utómunkára.

Azáltal, hogy egy programot használunk a felmérés, tervezés, gyártás-előkészítés, illetve gyártás szervezésénél, rengeteg olyan hibaforrástól és felesleg konvertálási időktől mentesítjük a vállalkozásunkat, amellyel időt, alapanyagköltséget és munkaórát tudunk megspórolni, ezáltal is növelve a cégünk hatékonyságát. A CABINET VISION moduláris rendszere garancia arra, hogy csak olyan modulokat kell megvásárolnunk, vagy bérelnünk, amelyre vállalkozásunknak ténylegesen szüksége van. További előnye a szoftvermegoldásnak, hogy a magyarországi forgalmazó, az Enterprise Group magyar nyelvű ügyféltámogatást biztosít.

További információ: https://hu.cabinetvision.com/

Forrás: Porcza Norbert - Enterprise Group


Tetszett a cikk?