Faipar 3.0

A '90-es évek vége felé debütált a faipar.hu első verziója, amely mind híreket, mind praktikus információkat tartalmazott, majd 2007-ben a 2.0 verzió a színes, képes apróhirdetésekkel, jól kereshető cikkarchívummal jelentett komoly továbblépést. Idén október 1-jével egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, elkészült a faipar online, a faipar.hu harmadik nagy frissítése, mely reményeink szerint újdonságaival, jobb kereshetőségével, új struktúrájával a felhasználók komoly segítségére lehet a közeljövőben. A faipar fő újdonsága, hogy a híreket ezentúl szakmai rovatokba sorolja, így az egyes területen dolgozó (pl. ablakgyártók - ajtó, ablak rovat) felhasználók gyorsabban tudják átnézni a számukra kiemelten érdekes híreket, információkat.

A honlap (már most is részben) tartalmazni fogja a Magyar Asztalos és Faipar újság szakmai cikkeit, a szakmai mellékleteket, a piaci körképeket, a szakembereket bemutató mesterportrékat, de maga az újság egyben is letölthető lesz az előfizetők számára. Az új honlap cikkei véleményezhetőek, így bárki hozzáfűzheti megjegyzéseit, kommentjeit, de az új rugalmas szavazási modulok is nagyban segítik a vélemények összegzését és megismerését. Persze a régi bevált szolgáltatások is elérhetőek, így a rendezvények időpontjai, szakkönyvek, jogszabályok, apróhirdetések továbbra is az oldal szerves részét képezik.

Az új honlap rovatstruktúrában épül fel, így az egyes cikkek, híranyagok logikailag is a megfelelő helyre kerültek a honlap átépítése után

 

 Az új cikkarchívumban a látogató könnyedén megtalálja a keresett információt


 Régi felhasználóinknak

Az új honlapok (woodholz.hu, faipar.hu) fejlesztésénél nagy gondot fordítottunk arra, hogy régi felhasználóink az előző verzión (faipar.hu) létrehozott profiljukkal (felhasználónév, jelszó stb.) zökkenőmentesen tudjanak mindkét új honlapverzióra bejelentkezni, ott apróhirdetést feladni, illetve a szolgáltatásokhoz hozzáférni. Mégis néhány apróságot módosítanunk kellett. Az új weboldalakon a bejelentkezés, a régi faipar.hu-val ellentétben, nem a felhasználói név és jelszó karaktersorok alapján történik, hanem a regisztrációban megadott e-mail cím és jelszó segítségével lehetséges. Az első bejelentkezés után kérjük, ellenőrizzék adataikat az „adatok módosítása” menüpont alatt, mivel biztonsági okokból nem minden adatot tudtunk automatikusan áthozni, a frissített webfelületeken számos új információ feltöltésére van lehetőség, illetve a felhasználók adataikat e menüpontban tudják tetszőlegesen publikussá vagy „titkossá” tenni. A régi faipar.hu weboldalon tárolt apróhirdetések az új honlapra is automatikusan átkerültek, így a felhasználóknak nem kell újra feladni hirdetett terméküket/ szolgáltatásukat a portálra. A hirdetés kiemelések is átregisztrálásra kerültek az új oldalra, így a felhasználókat semmilyen hátrány nem éri az átállással. Fontos viszont, hogy ellenőrizni kell az apróhirdetések helyességét a „hirdetéseim” menüpont alatt, mivel néhány alapvető információs sáv megváltozott. Emellett fontos ellenőrizni, hogy a felhasználó adatai helyesen jelennek meg, illetve, hogy megjelennek-e. Javítani az adataim menüpont alatt lehetséges. Fontos információ az is, hogy az eddigiekkel megegyező módon az interneten feladott apróhirdetések, kiemeléssel együtt, megjelennek a Magyar Asztalos és Faipar újságban is. A fentiekről október 1-jén minden regisztrált felhasználónk az előző profiljánál használt e-mail címre e-mailt kapott a honlap üzemeltetőitől a változásokkal kapcsolatos teendőkről. A levélben található linkek segítik a felhasználót abban, hogy minél gördülékenyebben kezelhesse az új weboldalt. A levél első linkje lehetőséget ad a regisztrációs adatok ellenőrzésére, míg a második link alatt az áthozott hirdetéseket lehet kezelni és módosítani.


(Hőbör Tamás)


Tetszett a cikk?