Ingyenes tolóajtó-tervező

A Homoki-Zár Kft. termékpalettáján kiemelt helyet foglalnak el a lengyel SEVROLL szerelvénygyártó cég egymással komplex rendszert alkotó bútorajtókeretei, ajtóműködtető szerelvényei és kiegészítő alkatrészei. Az ajtórendszerek között a legnagyobb súlyt a tolóajtómegoldások képviselik, melyek között különféle típusok fordulnak elő a műszaki és esztétikai szempontokra figyelemmel egyaránt, ezek megfelelő kiválasztása, méretezése adott esetben nem kis feladatot jelent a felhasználó vagy akár a viszonteladó számára. Ebben jelenthet nagy segítséget a COMPOSITOR 4 program, amely a SEVROLL és a Homoki- Zár közös fejlesztése. A magyar nyelven is használható program ingyenesen letölthető vagy CD-n igényelhető a www.homokizar.hu oldalon. Ugyanitt oktatóanyagokat is találunk, amit azoknak is érdemes átnézni, akik a korábbi verziót rendszeresen használták, ugyanis több újdonsággal is találkozhatnak benne. A program segítségével szabadon válogathatunk a SEVROLL több mint 30 rendszeréből, illetve fogantyúprofilokból és egyéb kiegészítőkből álló kínálatából, a tervezési folyamat során felmerülő számításokat pedig a program végzi el helyettünk.

Miután kiválasztottuk a kívánt ajtótípust, a program megmutatja a megfelelő rendszereket és profilokat. A megfelelő termék kiválasztásában a feltüntetett technikai információk segítenek. 

A COMPOSITOR 4 segítségével tolóajtó, harmonikaajtó és nyíló ajtó egyaránt tervezhető. Kezdésként e három lehetőség közül kell kiválasztanunk az általunk kívánt ajtótípust, majd választunk az egyes típusokon belül lehetséges variációk közül (például megadjuk, hogy alsó futású egypályás tolóajtót szeretnénk tervezni). Ezután igényeink ismeretében a program felajánlja a szóba jöhető profilrendszereket. A profilrendszer kiválasztása után a program végigvezet minket a tervezés folyamatán, a végrehajtott változtatásokról vagy a helytelenül bevitt adatokról figyelmeztető üzeneteket kapunk. Kiválaszthatjuk az ajtó betétanyagát (az üveg mellett a Kronopol, a Kronospan, a Pfleiderer vagy az Egger bútorlapjai között válogathatunk), illetve a díszítő profilt. Fontos fejlesztés az ajtók ferde osztásának a lehetősége, amit tetszésünk szerint állíthatunk be. Megkezdett terveinket el is menthetjük, és később folytathatjuk a munkát. A tervezés végeztével a megadott adatok alapján a rendszer összesíti és tételesen felsorolja a szükséges alkatrészeket és betétanyagokat, amiket aztán meg is rendelhetünk a Homoki- Zártól, illetve a továbbiakban a viszonteladók egyedi árajánlatot is készíthetnek belőle ügyfeleiknek. A SEVROLL teljes kínálatát felölelő felhasználóbarát tervezőprogram segítségével egyszerűen, vizuálisan tervezhetők az ajtók, a tervezés végeztével kész gyártástervet is kapunk, ezen előnyöknek köszönhetően pedig sok időt és energiát takaríthatunk meg. 

Fontos újítás a korábbi verziókhoz képest, hogy az ajtók tetszés szerint akár ferdén is feloszthatók. 


Tetszett a cikk?