Játékok határok nélkül

Játszóterek és közterületi bútorok készítésekor gyakran a funkció mellett a környezetbe való illeszkedés, és ami talán még fontosabb, a gyerekek fantáziájának a beindítása is komoly feladat a tervezőknek és a kivitelezőknek. Ezt a munkát könnyíthetik meg az Enterprise Communications Magyarország Kft. által forgalmazott CAD- és CAM-megoldások.


Keyshottal rendelt valósághű kép (katalóguskép)

A Solid Edge tervezőrendszer segítségével az egyedi igények, álmok is egyszerűen megvalósíthatók virtuális környezetben. A tervezett építmények és játékok építőelemeit nemcsak külön-külön lehet megtervezni, hanem az alkatrészekből a teljes projekt összeszerelhető, így kizárva a hibás konstrukciók gyártásba adását.

Pár kattintással valósághű képek készíthetők vagy akár szerelési ábrák is, amiket katalógusokban vagy termékdokumentációban használhatunk. Ha szükséges, a teljes műszaki dokumentációt is elkészíthetjük a Solid Edge tervezőszoftveren belül úgy, hogy ha módosulnak az alkatrészek méretei, akkor a változásokat a műszaki rajzok is követik.

Gyártásba akár a műszaki rajzok is kiadhatók, de igazán hatékonyan úgy dolgozhatunk, ha testmodellek alapján készítjük el a CNC-géphez szükséges NC-programokat. Az Alphacam CAM szoftver a Solid Edge és más CAD-rendszerek modelljeit is képes beolvasni és a gyártásukhoz szükséges szerszámpályákat elkészíteni, legyen szó akár táblaoptimalizálásról, kontúr- vagy formafelület-marásról, függőleges vagy szögben történő fűrészelésről vagy marásról.

A szerszámpályák létrehozása mindig a modell geometriája (kontúr, vastagság, furatok stb.) alapján történik, így biztos, hogy a tervező által létrehozott geometriákat fogjuk legyártani. Lehetőségünk van az elkészített szerszámpályák és szerszámgépmozgások szimulálására, hogy minden lehetséges hibát kiküszöböljünk még a virtuális környezetben.

Mivel az Alphacam szerszámgép független megoldás, NC-kódot az egyszerűbb CNC-gépektől egészen a nagy világmárkák CNC-gépeinek formátumában is el lehet készíteni. Egyes megmunkálások pár kattintással átrakhatók egyik gépről a másikra, így egy váratlan géphiba esetén is gyorsan és rugalmasan szervezhetjük át a gyártásunkat.


                    Solid Edge-ben tervezett játszótéri elem                                                                                                      Megmunkálás készítése Alphacammel

A fenti lehetőségeken túl még számos előnnyel járhat a Solid Edge és az Alphacam CAD- és CAM-rendszerek alkalmazása, a mindennapos egyedi megmunkálásoktól kezdve a teljes automatizálásig.

Ha a fenti cikk felkeltette az érdeklődését, kérjük, látogasson el weboldalainkra:
http://www.alphacam.hu/
http://www.solidedgest.hu


Kapcsolódó dokumentum:


jatek-hatarok-nelkuel


Tetszett a cikk?