Tesztet írtak a faiparos tanulók

Népes diáksereg lepte el a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületét október 17-én, hogy megméressék tudásukat az idei Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny írásbeli fordulóján.

A versenyre 45, háromfős csapat jelentkezett. A megjelent 134 tanuló a hagyományok szerint 90 percet kapott, hogy a 20 feladatból álló írásbeli tesztet kitöltse. Aki kíváncsi a feladatlapra és a helyes megoldásokra, a cikk végén letöltheti („Kapcsolódó dokumentum”) a megoldókulcsot.

Az első forduló izgalmainak enyhítésére és a szakmai elhivatottság erősítésére meghívtuk az eseményre a szakmák világbajnokságán kiváló eredményeket elérő Simon Krisztiánt és Fekete Martint, valamint Fekete Zoltán felkészítőt, hogy egy élménybeszámolóval tegyék még tartalmasabbá a programot. Krisztián bútorasztalosként a tavalyi EuroSkills-győzelme után ismét aranyérmet szerzett Kazanyban a 45. WorldSkills-en, Martin pedig épületasztalos kategóriában vehetett át kiválósági érmet Oroszországban.

A diákok által kitöltött teszteket rövidesen kijavítjuk, összesítjük a pontszámokat és nemsokára közzétesszük, melyik 15 csapat jut a kétnapos gyakorlati döntőbe, amit idén is a Soproni Egyetem tanműhelyében rendezünk november 21-22-én.

 

A versenyről készült képek galériája:


Kapcsolódó dokumentum:


matv-2019-irasbeli-megoldas


Tetszett a cikk?